Aquaphor: Investim peste 10 milioane de dolari anual în cercetare și dezvoltare
Aquaphor a fost fondată în anul 1992 de către președintele grupului Joseph L. Shmidt, un om cu o viziune globală, cu experiență în ingineria chimică, care a petrecut mai mult de zece ani studiind și făcând cercetări în ingineria chimică: de la Institutul de Tehnologie din Leningrad (URSS) și până la Institutul Politehnic din New York, finalizate cu un doctorat în Ingineria Chimică la Universitatea din Columbia.
Ce spune Diana Lupasciuc, directorul general al companiei Aquaphor România, într-un interviu acordat FoodBiz, despre investiții și laboratoare.
În prezent Aquaphor deține 6 fabrici, peste 3000 de angajați, 130 de brevete recunoscute la nivel mondial și peste 1,6 milioane de cartușe produse lunar și vândute în peste 60 de țări.
”Filtrele Aquaphor pot filtra apa din diverse surse. De exemplu pentru sistemul rezidențial filtrarea apei potabile se face din rețeaua apei naționale. Dar aici vorbim și de starea conductelor care transportă apa. Pentru cel comerciale dar și rezidențial, noi propunem sisteme personalizate.
Recent am avut un proiect unde am filtrat apă din Dunăre, pentru un hotel întreg. Așa că apa filtrată este folosită atât pentru uz casnic cât și consum. ”
Diana Lupasciuc explică de ce se investește în laboratoarele de cercetare și care sunt beneficiile folosiri filtrelor ce conțin substanța aqualen, față de carbonul activ.
”În laboratoarele de cercetare și dezvoltare sunt create noi prototipuri a sistemelor de filtrare a apei. Sunt dezvoltați noi absorbanți, medii filtrate. Ne mândrim cu substanța aqualen care filtrează mult mai bine decât carbonul activ. De exemplu 100 de g de aqualen filtrează mai bine decât un kilogram de carbon activ. Mai mult de atât, aqualentul recunoaște metalele grele de 800 de ori mai bine și filtrează substanțele organice, ceea ce carbonul activ nu face. Toate filtrele Aquaphor conțin aqualen. Dacă filtrele tradiționale au carbon activ, argint și rășină, ale noastre au în plus și aqualenul, care filtrează mult mai bine și pe o durată mai lungă te timp.” a mai precizat Diana Lupasciuc.
Editor: Alexandra Băncilă
Citește și – Agrimasat – De la pasiune, la nevoia de eficientizare a culturilor agricole
Comentariile sunt închise