Sadhguru și Campania „Salvează Solul”, la București

Jaggi Vasudev, celebrul guru indian, cunoscut sub numele de Sadhguru, fondator al mișcării „Salvează Solul”, atrage atenția asupra fenomenului de deșertificare a solului cu care se confruntă țara noastră și care afectează deja undeva la 10% din terenuri.

În cadrul turneului său mondial, Jaggi Vasudev s-a oprit și în România, unde a avut întâlniri importante atât cu oficiali români, cât și cu oameni de afaceri. Astfel, în data de 21 aprilie, Jaggi Vasudev s-a văzut la Ministerul Agriculturii cu ministrul Adrian Chesnoiu, după care a acordat un interviu jurnalistei Andreea Esca, iar seara a fost prezent la Arenele Române, unde peste 8.000 de oameni au venit să-l asculte.

În data de  22 aprilie, Sadhguru a avut o întrevedere la Ministerul Educației, dar s-a întâlnit și cu un grup de 100 de oameni de afaceri importanți la Stadio Park în Herăstrău. 

Sadhguru se află într-o călătorie de peste 30.000 km prin Europa, Orientul Mijlociu și India și al cărui scop constituie creșterea nivelului de conștientizare cu privire la degradarea solului.   

Ce s-a discutat la Agricultură

Sadhguru, ChesnoiuLa întrevederea de la Ministerul Agriculturii, alături de Adrian Chesnoiu și Sadhguru, a fost prezent și ambasadorul Indiei E.S. Rahul Shrivastava. În principal, s-a discutat despre inițiativa Indiei și a Franței de a lansa un acord de cooperare privind „Alianța solară internațională”, proiect ce încurajează utilizarea energiei solare pe scară largă, în contextul tranziției eficiente către o economie globală, ecologică și nepoluantă, după cum informează instituția.

„România se implică activ în efortul global de protejare a resurselor naturale, domeniu care trebuie să preocupe în egală măsură toate statele lumii. Însă trebuie să avem măsură și echilibru atât în utilizarea resurselor, cât și în stabilirea țintelor de protejare a mediului. E nevoie ca măsurile de protejare a resurselor naturale să țină cont de specificul fiecărui stat în parte, altfel există riscul să ne setăm ambiții greu de aplicat, care pot avea efecte negative asupra securității alimentare globale”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Alte teme de discuție au reprezentat creșterea schimburilor comerciale dintre România și India, intensificarea prezenței produselor românești pe piața indiană și încurajarea investițiilor în România.


 

Comentariile sunt închise