Retailul alimentar din România, în creștere

Analiștii KeyFin preconizează că retailul alimentar din România ar putea să depășească pragul de 142 de miliarde de lei. Cifra de afacere a acestora pentru anul 2020, a fost de aproape 130 de miliarde de lei, mai mare cu 10% față de anul 2019, și mai crescută cu 97% peste rezultatul anului 2011.

În anul 2020, forța de muncă în retailul alimentar a ajuns până la 225 mii de angajați în 2020, din care 18mii de persoane lucrau pentru PROFI ROM FOOD SRL (companie deținută integral de MEP RETAIL LUCO SARL din Luxemburg).

LIDL devine lider de piață în anul pandemiei

LILD DICOUNT SRL, a devenit lider de piață în retailul alimentar având o cifră de afacere de 12,9 miliarde de lei în 2020.

 

Kaufland România SCS, detronat de LIDL, a avut o cifră de afacere de 12,8 miliarde de lei în 2020. Cu toate acestea, Kaufland a rămas cel mai profitabil jucător, cu un profit de 970 milioane de lei.

Al treilea loc, după cifra de afaceri, este CARREFOUR ROMÂNIA SRL, cu 9 miliarde de lei, urmat de PROFI și MEGA IMAGE.

Top 10 a celor mai mari companii de retail alimentar au avut cumulat o cifră de afacere de 73 miliarde de lei, adică 56% din cifra de afaceri totală a pieței în 2020.

„Încă de la începutul pandemiei, din 2020 companiile din retailul alimentar au demarat proiecte ample de investiții: de la managementul stocurilor, campaniile vaste de informare, prevenție și responsabilizare a populației și eforturile de igienizare a spațiilor, la extinderea rețelelor de magazine, deschiderea de eventuale depozite dedicate vânzărilor online și la investițiile din zona de livrare (directă sau indirectă) la domiciliu. În prezent observăm o atenție sporită acordată măsurilor de reducere a impactului asupra mediului: de la optimizarea consumului de energie și gestionarea mai atentă a deșeurilor, la reducerea sau chiar eliminarea folosirii plasticului”, a declarat Diana Florescu, analist economic KeysFin, unul din cei mai importanți furnizori de soluții de business information din România.

Mai multe pe Economistul

Editor: Alexandra Băncilă


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim