Purcari Wineries, companie moldovenească listată la BVB, amână investițiile

Purcari Wineries, este singurul producător moldovenesc de vin listat la o bură de valori străină, respectiv la Bursa de Valori București (BVB). Compania își amână investițiile pe anul acesta pentru a menține un bilanț puternic, cu toate că nu a fost afectată de războiul din Ucraina.

Începând cu embargoul din 2013, compania s-a orientat complet pe piețele din vest și de atunci nu vinde pe piața rusă, astfel încât orice fel de sancțiuni sau interdicții nu o afectează.

Nu putem spune că am fost afectați într-un mod semnificativ de acest război. Cota vânzărilor în Ucraina din totalul vânzărilor noastre reprezenta 3,8%. Aveam și vânzări în Belarus, doar 1,35% din totalul vânzărilor noastre. Per total, circa 5% reprezenta cota vânzarilor pe aceste două piețe din vânzările totale. În Rusia nu vindeam. Începând cu embargoul din 2013, compania s-a orientat complet pe piețele din vest și de atunci nu vindem pe piața rusă, deci orice fel de sancțiuni sau interdicții nu ne afectează”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Eugen Comendant, director operațional al grupului Purcari Wineries.

Pe partea de exporturi, însă, compania întâmpină câteva dificultăți. Purcari Wineries exportă vin către piețe precum China, Japonia și Coreea de Sud. Deși întâmpină o oarecare dificultate cu transferul din portul din Odesa către portul din Constanța, până la momentul acesta, compania nu a avut pierderi de vânzări sau un impact semnificativ. Se observă în schimb o creștere de costuri în ceea ce privește activitatea de logistică în porturi.

Începând cu anul 2013, compania s-a orientat complet pe piețele din vest, vânzând 5 milioane de sticle de vin roșu, rose, alb și spumant în anul 2021, evidențiindu-se o creștere de la 3 milioane în anul precedent, 80% dintre acestea fiind destinate exportului.

Planurile companiei includ și achiziția de noi terenuri pentru extinderea producției.

Mai multe pe: Profit

Editor: Popa Irina


 

Comentariile sunt închise