Sfaturi pentru reducerea facturii de energie electrică în ferme

În ultimul an s-au înregistrat scumpiri de prețuri considerabile la energia electrică și combustibili, ceea ce a afectat pe toată lumea, consumatori casnici și industriali.

Aceste majorări de prețuri fac profitul un țel imposibil pentru unii antreprenori, din cauza costurilor mult prea mari de producție, de aceea trebuie găsite soluții sustenabile de eficientizare a consumului de energie.

Irigațiile plantelor

Un hidrofor sau o pompă submersibilă/de suprafață sunt recomandate pentru grădinile mici, costurile cu electricitatea se vor reduce. O irigare inteligentă, stabilită în funcție de necesarul de apă real al fiecărui tip de cultură, la intervale predefinite, poate ajuta la valorificarea la maximum a energiei electrice. De asemenea, se poate automatiza acest proces, în funcție de parametrii, cu ajutorul unui programator de irigații.

Instalarea de panouri fotovoltaice

Costurile cu energia electrică utilizată de echipamentele agricole reprezintă un procent semnificativ din costul total al facturii la curent al unui fermier. De aceea, panourile fotovoltaice sunt cele mai recomandate pentru reducerea costurilor cu energia electrică.

Acestea trebuie să fie de calitate și instalate corespunzător pentru a putea beneficia de investiție cât mai eficient și cât mai îndelung.

Aparate electrice eficiente energetic

Nu de puține ori, aparatele și echipamentele electrice pe care le deținem se pot dovedi un adevărat dezastru în ceea ce privește eficiența energetică. Tehnologiile vechi și randamentul tot mai mic cu trecerea anilor, pot face un aparat vechi sa consume cu de peste 5 ori mai mult decât un aparat nou, cu aceleași specificații.

Acestea pot fi înlocuite treptat, în funcție de buget, însă pot contribui semnificativ la factura finală.

Sursa: Știri agricole

Editor – Irina Bogdan


ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim