Gabriel Biriș: „Inflația se va potoli când populismul care a generat această inflație se va domoli!”

Gabriel Biriș, fost secretar de stat și fondator al Casei de avocatură Biriș-Goran, într-un interviu exclusiv pentru FoodBiz, analizează inflația, stagflația și cum am putea ieși din aceasta.

„Inflația se va potoli atunci când populismul care a generat această inflație se va domoli. Este absurd să crezi că poți să crești cheltuielile, să-ți asumi aceste cheltuieli, mult majorate, pe datorie și să nu vină nota de plată. Iar aici nu vorbim doar de România, am văzut măsurile din pandemie când toate statele au dat bani oamenilor să nu facă nimic, când s-au aruncat foarte mulți bani cu achiziții exagerate, la prețuri de neconceput, pentru diverse materiale, iar lucrurile acestea nu aveau cum să nu ne aducă pe cap o nouă pandemie numită inflație” declară Gabriel Biriș.

Inflația în creștere riscă să ne ducă în pragul stagflației.

„Stagflație înseamnă o perioadă de stagnare sau scădere economică, suprapusă peste o perioadă de inflație foarte mare. Este un risc pe care economia românească îl are, nu trebuie deloc neglijat, un risc pe care putem să-l evităm doar cu multă disciplină în ceea ce privește cheltuirea veniturilor publice, dar și în ceea ce privește investițiile, în special investițiile din fonduri europene” subliniază fostul secretar de stat de finanțe.

Mai sunt doar 25 de zile până când taxa de 485 de euro + TVA va deveni 590 de euro +TVA. Respectă banii, pentru că toată lumea te așteaptă la #BucharestFoodSummit.ro!


Comentariile sunt închise