Sorin Cîmpeanu prezintă dovezile

Într-o postare pe Facebook, fostul Ministru al Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a prezentat public rapoartele celor îndreptățiți legal și profesional să se exprime și să decidă asumat asupra acuzațiilor de plagiat.

Experții au decis că acesta a respectat uzanțele universitare și normele de etică și deontologie profesională.

“Suportul didactic NU poate face obiectul unui presupus plagiat, nefiind și nepretinzând a fi o creație științifică proprie”.

Aceste rapoarte lămuresc fără echivoc lipsa de fundament a acuzațiilor ce au ca obiect un suport didactic de uz intern, și NU o teza de doctorat, așa cum s-a dorit acreditarea în public a ideii.

Pentru aceia care au disponibilitatea de a se informa și din surse îndreptățite legal și profesional să se exprime pe anumite teme de interes mai mult sau mai puțin public, au fost postate cele 2 rapoarte de analiză:

• Raportul Comisiei de etică a USAMVB (entitate care funcționează independent și este îndrituită legal pentru analiză și decizie în astfel de situații);

• Raportul unui Grup interuniversitar de experți în domeniul Îmbunătățirilor funciare (membrii acestui grup independent au fost desemnați de către instituții academice din România, având în paralel și calitatea de expert judiciar în domeniul în care sunt certificați academic. Acești experți nu au nicio legătura instituțională cu USAMVB).

Sursa: https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu

Editor: Irina Bogdan


ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim