Codul de bare din supermarket va fi înlocuit peste câțiva ani

Codul de bare din 12 cifre din supermarket este pe cale să devină o amintire. În doar câțiva ani, acesta urmează să fie înlocuit pe tot globul de codurile 2D, care includ și coduri QR.

Începând cu 2027, doar codurile 2D vor fi acceptate la nivel mondial, potrivit specialiștilor. Ele vor aduce o serie de avantaje, atât pentru consumatori – vor debloca o mulțime de informații online, cât și pentru comercianți – practic vor revoluționa gestionarea stocurilor, potrivit Ziarul Românesc

Concret, scanarea codurilor va furniza informații cu privire la fabrica unde au fost produse alimentele sau unde au fost confecționate articolele vestimentare, practicile de durabilitate ale companiei producătoare, instrucțiunile de spălare etc. Pe scurt, o transparență mai mare în ceea ce privește originile articolelor achiziționate, informații care să ajute clientul cu sugestii utile.

În același timp, magazinele vor putea răspunde imediat la retragerile de produse, articolele defecte fiind identificate cu ușurință și scoase de pe rafturi.

De asemenea, vor fi identificate mult mai repede alimentele care se apropie de data limită de vânzare, fiind oferite reduceri înainte de expirare.

Nu în ultimul rând, consumatorii vor avea acces online la o mulțime de date utile cu privire la ingrediente, rețete și potențiali alergeni, oferte promoționale sau informații referitoare la reciclarea produsului.

Utilizarea codurilor 2D este similară codurilor de bare clasice, acestea fiind scanate la casă.

La nivel mondial, trecerea la noile coduri a început deja, ele fiind deja folosite pe carne și produse lactate în Australia și Noua Zeelandă, unde clienții au astfel posibilitatea de a accesa informații despre prospețimea mărfurilor.


 

Comentariile sunt închise