Sphera Franchise Group profit de 7,3 mil. de lei în primul trimestru din 2023

Sphera Franchise Group (SFG), care gestionează lanțurile de restaurante KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, precum și restaurantele KFC din Republica Moldova și Italia, a înregistrat rezultate financiare pozitive în primele trei luni ale anului 2023.

Potrivit raportului financiar al Sphera, compania a înregistrat un profit net de 7,3 mil. de lei în acest trimestru, în comparație cu o pierdere netă de 10,9 mil. de lei în aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, EBITDA a înregistrat o creștere semnificativă, de peste șase ori, ajungând la 23,5 mil. de lei.

Grupul Sphera a raportat, de asemenea, vânzări consolidate în valoare de 335,1 mil. de lei, înregistrând o creștere de 20,3% față de perioada similară din anul anterior. Aceste rezultate pozitive indică o redresare semnificativă a afacerii Sphera Franchise Group și o revenire la creștere după o perioadă dificilă marcată de impactul pandemiei de COVID-19.

Potrivit reprezentanților companiei, performanța financiară excelentă înregistrată în primele trei luni ale anului 2023 este rezultatul unor strategii eficiente de gestionare a costurilor, optimizarea operațională și adaptarea la nevoile și preferințele consumatorilor.

Sphera Franchise Group (SFG) și-a consolidat poziția pe piață prin deschiderea de noi locații și prin dezvoltarea portofoliului de produse și servicii oferite. În perioada menționată, compania a continuat să investească în extinderea rețelelor KFC, Pizza Hut și Taco Bell, deschizând mai multe restaurante în diverse orașe din România și din afara țării. De asemenea, operatorul a implementat măsuri de îmbunătățire a experienței clienților prin introducerea serviciilor de livrare la domiciliu și de comandă online.

Compania se bucură de o poziție puternică pe piața românească a restaurantelor și continuă să se extindă atât în țară, cât și în afara granițelor, consolidându-și astfel poziția de lider în domeniu.

Sursa: Economedia

Editor: Carmen Munteanu


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise