România ar putea exporta carne de oaie și vită în Israel

Într-o mișcare care promite să aducă beneficii semnificative producătorilor de carne din România, specialiști israelieni au început să efectueze verificări detaliate în unitățile românești eligibile pentru exportul de carne kosher.

Această inițiativă deschide noi perspective pentru industria românească a cărnii, oferind posibilitatea de a exporta carne de vită și oaie pe piața israeliană.

Președintele Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, a afirmat că această oportunitate este rezultatul eforturilor susținute de a dezvolta relațiile comerciale între România și Israel. Cu sprijinul ambasadorului Israelului în România, E. S. Reuven Azar, specialiștii israelieni au venit în țară pentru a evalua în detaliu sistemul de producție și de inspectare al cărnii din România, pentru a se asigura că acesta este în conformitate cu rigorile kosher.

Scopul principal al acestor verificări este de a stabili o echivalență între sistemul de inspecție românesc și cel din Israel. Dacă se dovedește că sistemul de producție și inspecție al României îndeplinește standardele kosher, atunci producătorii români vor avea oportunitatea de a exporta carne kosher în Israel.

Reprezentanții ANSVSA sunt încrezători că rezultatele acestor evaluări vor demonstra excelența sistemului românesc de inspecție și vor consolida colaborarea dintre cele două țări. Această colaborare poate deschide noi orizonturi în domeniul exportului de carne, facilitând comerțul și întărirea relațiilor economice bilaterale.

Verificările detaliate se desfășoară în unitățile românești eligibile pentru exportul de carne kosher în perioada 16-21 iulie. În timpul acestor inspecții, specialiștii israelieni vor examina procesele de producție, condițiile de igienă și asigurarea conformității cu cerințele kosher. Dacă aceste verificări vor fi finalizate cu succes, producătorii români vor putea beneficia de noi oportunități de afaceri și de acces pe piața israeliană pentru produsele lor kosher.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția dezvoltării comerțului bilateral dintre România și Israel, oferind producătorilor români un avantaj competitiv în exportul de carne. Exportul de carne kosher către Israel poate aduce beneficii semnificative economiei românești, prin generarea de venituri suplimentare și crearea de locuri de muncă în industria cărnii.

În concluzie, vizita specialiștilor israelieni în România pentru a efectua verificări detaliate în unitățile românești eligibile pentru exportul de carne kosher deschide noi oportunități pentru producătorii români. Această inițiativă poate consolida relațiile comerciale dintre cele două țări și poate contribui la creșterea exportului de carne românească către piața israeliană.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise