ANSVSA: amenzi de peste 550.000 lei aplicate pe litoral

Amenzi în valoare de peste 550.000 de lei și sancțiuni aplicate în sectorul alimentației publice pe Litoral în timpul sezonului estival 2023

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a informat că în ultima săptămână, un număr de 47 de unități de alimentație publică de pe Litoral au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de peste 550.000 de lei. Motivul acestor sancțiuni a fost reprezentat de abaterile constatate de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.

În plus, au fost emise 5 ordonanțe de interzicere a activității și o ordonanță de suspendare a activității pentru alte unități. Aceste măsuri dure au fost luate de ANSVSA în urma unor verificări riguroase efectuate în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023.

Pe parcursul perioadei 17 – 23 iulie, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, în cadrul acestei operațiuni speciale, au efectuat activități de control în 235 de unități cu activități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Aceste unități se aflau în cele 6 zone de interes turistic de pe Litoral, și anume: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

În urma acestor inspecții, au fost identificate diverse nereguli și abateri de la normele sanitare și de siguranță alimentară. Ca urmare, ANSVSA a luat măsuri prompte pentru a asigura protecția consumatorilor și pentru a menține standardele corespunzătoare în industria alimentară. Printre măsurile luate, s-au confiscat și direcționat către unități de neutralizare produse alimentare într-o cantitate totală de 367 de kilograme. Aceste produse confiscate includeau carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, precum și înghețată.

Este important de subliniat că aceste controale și sancțiuni reprezintă un efort susținut al autorităților pentru a asigura siguranța și calitatea alimentelor disponibile pe Litoral în sezonul estival. Consumatorii trebuie să aibă încredere în faptul că mâncarea servită în unitățile de alimentație publică respectă cele mai înalte standarde de igienă și siguranță.

Astfel, responsabilitatea revine și deținătorilor de unități de alimentație publică să respecte cu strictețe regulile sanitare și de siguranță alimentară și să adopte măsuri pentru a preveni eventuale nereguli. Autoritățile vor continua să monitorizeze și să controleze sectorul alimentației publice pentru a asigura protecția consumatorilor și pentru a menține imaginea de destinație turistică de calitate pentru Litoralul României.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise