5,5 mil. lei prin PNRR pentru o centrală fotovoltaică

Compania TeraPlast a semnat un contract de finanțare de circa 5,5 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru dezvoltarea unei centrale fotovoltaice noi în cadrul Parcului Industrial din Sărățel, Bistriţa-Năsăud, anunță un comunicat al companiei.

Această finanțare este nerambursabilă, și conform datelor primite aceasta va acoperi aproximativ un sfert din totalul investiției al proiectului, care are un buget de 22,565 milioane de lei.

După semnarea contractului de finanțare, urmează publicarea unei proceduri competitive pentru atribuirea unui singur contract de furnizare pentru atingerea obiectivului principal al proiectului.

Țelul principal este „instalarea unei capacități noi de producere a energiei din surse regenerabile de energie solară în scopul autoconsumului, cu instalație de stocare integrată, în Regiunea de dezvoltare Nord-Vest a României, judeţul Bistriţa-Năsăud, în sat Sărăţel, comuna Şieu-Măgheruş” cu instalarea unei capacități noi nouțe de circa 3,81 MW (puterea totală instalată a panourilor va fi de 4.561,90 kWp, iar puterea totală instalată a invertoarelor va fi de 3.806,00 kW) de producere de energie prin surse regenerabile solare în scopul satisfacerii consumului propriu, cu instalație integrată de stocare de capacitate de 920 kW.

Detalii despre caietul de sarcini al TeraPlast vor fi încărcate pe site-ul https://proiecte.pnrr.gov.ro, secţiunea Transparenţă.

Directorul operațional al companiei, legat de subiect, a declarat:

“Proiectul pentru realizarea capacității fotovoltaice este garantul dezvoltării durabile a afacerilor TeraPlast. Viitoarea centrală va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră, respectiv la scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră cu 3.238 tone CO2e (CO2 echivalent). Prin specificul activităţii noastre avem un consum apreciabil de energie electrică, iar asigurarea unei părţi substanţiale din surse regenerabile dezvoltate intern ne ajută în efortul nostru susţinut de decarbonizare şi aplicare a unor soluţii durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. În acelaşi timp, astfel de capacităţi contribuie şi la reducerea costurilor de producţie, cu un efect benefic asupra competitivității în ansamblu a Grupului”.

Sursa: agerpres

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise