Fuziune în Vending: General Vending Preia D.A.I.R. Comexim

Într-un pas semnificativ pentru piața românească de vending, firma General Vending Ro SRL se pregătește să achiziționeze societatea D.A.I.R. Comexim 2000 SRL, ambele companii fiind sub controlul proprietarilor italieni. Această mișcare strategică marchează o etapă importantă în evoluția sectorului de vending din România.

General Vending Ro SRL are o prezență consolidată în industria vending-ului, concentrându-se pe revânzarea aparatelor și produselor destinate serviciilor de vending office coffee (OCS) și HoReCa. Cu venituri de aproximativ 73 de milioane de lei și un profit de aproape 2 milioane de lei în 2022, compania a demonstrat o performanță solidă. Cu o echipă de 19 angajați, General Vending Ro SRL este sub egida grupului italian General Vending Spa, cunoscut pentru parteneriatul său cu prestigiosul brand de cafea Lavazza. De-a lungul timpului, această companie a reușit să-și contureze un nume puternic în distribuția de vending din România, începând activitățile sale în 2000.

Pe de altă parte, D.A.I.R. Comexim 2000 SRL, entitatea care urmează să fie achiziționată, are o prezență în domeniul vending-ului încă din 1999. Compania se concentrează, la fel ca și General Vending Ro SRL, pe revânzarea aparatelor și produselor destinate segmentelor de vending OCS și HoReCa.

Cu venituri de aproximativ 47 de milioane de lei și un profit de aproape 600.000 de lei în 2022, D.A.I.R. Comexim 2000 SRL s-a bucurat de o performanță solidă pe piață. Cu o echipă de 28 de angajați, această firmă cu sediul în comuna Dragomirești-Vale, județul Ilfov, este condusă de omul de afaceri italian Ignazio Aglieri, cunoscut în mediul de afaceri românesc pentru afacerea sa cu cafea italiană începută încă din 1992. Aceasta a fost preluată de către D.A.I.R. Comexim 2000 SRL începând din 2000. Aglieri controlează de asemenea grupul Gierre Holding din Italia.

Tranzacția dintre General Vending Ro SRL și D.A.I.R. Comexim 2000 SRL este momentan în proces de evaluare de către Consiliul Concurenței.

Autoritatea are rolul de a asigura că această achiziție este compatibilă cu un mediu concurențial sănătos și va emite o decizie în conformitate cu legislația în vigoare.

Astfel, această mutare strategică are potențialul de a schimba peisajul industriei vending din România și de a consolida poziția ambelor companii în acest sector în continuă expansiune.

Sursă: Startup Cafe

Editor: Aleandra Băncilă


Comentariile sunt închise