ANPC închide temporar restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au luat măsuri drastice împotriva restaurantului Taverna Racilor din Herăstrău, București, după ce au descoperit o serie de nereguli grave și periculoase pentru sănătatea publică.

După numeroase controale efectuate între 1 iunie și 15 septembrie, ANPC a decis să închidă temporar acest restaurant pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

Printre neregulile constatate s-au numărat găsirea de alimente putrede și mucegăite în bucătăria localului, precum și instrumente de bucătărie acoperite de rugină. Mai mult decât atât, restaurantul nu deținea autorizație de la primărie.

ANPC a aplicat amenzi consistente, în valoare de 25.000 de lei, și a confiscat aproximativ 560 de kilograme de produse alimentare neconforme, evaluate la circa 16.500 de lei. De asemenea, restaurantul a fost oprit temporar de la prestarea serviciilor până când deficiențele vor fi remediate.

Aceasta nu a fost prima dată când restaurantul a fost sancționat de ANPC. Pe parcursul verii, localul a fost supus unor controale repetate, iar de fiecare dată au fost aplicate amenzi și confiscate alimente stricate.

Principalii factori care au dus la închiderea temporară a restaurantului au inclus utilizarea materii prime și semipreparate fără etichete de identificare și caracterizare, precum și condiții improprii de igienă în bucătărie, cu agregate frigorifice neigienizate și prezența insectelor vii în unitate. De asemenea, restaurantul a încălcat normele referitoare la temperatura de păstrare a produselor alimentare, iar unele produse aveau data limită de consum depășită.

Această decizie a ANPC este un semnal puternic către operatorii din industria alimentară, subliniind importanța respectării standardelor de siguranță alimentară și a condițiilor de igienă pentru a proteja sănătatea consumatorilor. ANPC a anunțat că va colabora cu Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică pentru a se asigura că astfel de abateri nu mai au loc în viitor.

 

Sursă: Hotnews

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise