Ministrul Agriculturii anunță construirea primului centru de colectare din Oltenia

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a dezvăluit planurile pentru construirea primului centru de colectare de legume și fructe din Oltenia.

Anunțul a fost făcut într-o întâlnire cu colegii și prietenii săi, inclusiv Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, și mai mulți primari din județ. Împreună, au stabilit locația unde va fi amplasat acest important centru.

Ministrul Florin Barbu a subliniat importanța acestui proiect pentru dezvoltarea sectorului legumicol din regiunea Oltenia. El a declarat: „Acasă, în Olt, în cel mai puternic bazin legumicol, vom construi primul centru de legume și fructe din Oltenia!”. Această inițiativă are potențialul de a sprijini agricultorii locali și de a îmbunătăți procesul de colectare și distribuție a produselor lor.

Ministrul a mai precizat că planurile includ construirea a 15 centre similare în România, cu primele 6 programate să fie construite începând din acest an, prin intermediul Casei Unirea.

Acest proiect are potențialul de a aduce beneficii semnificative agriculturii locale și economiei județului Olt. Dezvoltarea infrastructurii pentru colectarea și procesarea produselor agricole poate îmbunătăți calitatea și eficiența producției, consolidând astfel poziția Olteniei ca un important furnizor de legume și fructe pe piața națională.

Sursă: Agroteca

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise