Terenuri pentru tinerii fermieri de la ADS

Agenția Domeniilor Statului (ADS) anunță  ultimele licitații pentru beneficiarii programului „Tineri Fermieri” 2023. În acest an, a mai fost o  sesiune în luna mai, rezultatele fiind anunțate în luna iulie.

După numirea unui nou director general, a fost anunțat și un nou Comitet de Privatizare, Concesionare și Arendare în cadrul ADS. Acesta a aprobat în prima ședință din 9 noiembrie 2023 trecerea la ultimele etape ale Programului „Tineri Fermieri”, ediția 2023, anunță agenția.

În urma selecțiilor succesive, au fost declarate eligibile 32 de cereri, precizează reprezentanții ADS, care susțin că urmează să fie încheiate șapte contracte de concesiune cu atribuire directă acolo unde au fost înregistrate cereri unice.

De asemenea, vor fi organizate și șase licitații pentru terenurile unde au fost depuse mai multe cereri din partea potențialilor beneficiari.

Pentru terenurile situate în județele Teleorman, Iași, Ialomița și Sibiu vor licita 25 de tineri fermieri, procedura competitivă fiind cea care îi va departaja, se arată în informarea Agenției.

Toți cei 32 de participanți care au ajuns în această etapă a Programului urmează să fie notificați.Conform Procedurii, ADS va publica, pe site-ul instituției și în mass-media, data și ora unde se vor desfășura licitațiile pentru desemnarea ultimilor beneficiari ai Programului „Tineri Fermieri” 2023, urmând ca acestea să aibă loc la sediul ADS București.


 

Comentariile sunt închise