Reciclare Auchan: 32 de milioane de ambalaje, colectate în 7 luni

Magazinele Auchan România au inaugurat oficial Sistemul de Garanție – Returnare, o inițiativă care a fost activă în ultimele 7 luni, începând din aprilie și intrând acum în vigoare din 30 noiembrie. Cu un efort comun al echipelor și implicarea clienților, Auchan a reușit să colecteze deja impresionanta cifră de 32 de milioane de ambalaje la nivel național.

Încă din primăvară, Auchan a deschis puncte de colectare echipate cu aparate automate de colectare (RVM), încurajând clienții să aducă ambalajele utilizate pentru reciclare. În perioada de testare, retailerul a oferit vouchere în valoare de 50 de bani pentru fiecare ambalaj colectat, folosind cardul de fidelitate MyCLUB Auchan. Această soluție a fost implementată anticipat, asigurându-se că un număr cât mai mare de oameni testează și adoptă acest sistem pentru reciclarea sistematică a ambalajelor băuturilor.

Sistemul de colectare acoperă ambalajele de plastic, metal și sticlă, iar clienții pot aduce ambalaje cu simbolul “Ambalaj cu Garanție” în toate magazinele Auchan. În același timp, Auchan continuă să ofere recompense în valoare de 50 de bani pentru fiecare ambalaj adus, inclusiv pentru cele fără simbolul specific, sub formă de vouchere acordate prin cardul de fidelitate MyCLUB Auchan.

„Practic, Sistemul de Garanție – Returnare funcționează la noi de peste 7 luni datorită unui efort comun al tuturor echipelor noastre, dar și clienților Auchan, care au fost deosebit de receptivi în a adopta un comportament de consum responsabil. Ne bucurăm că aceștia au înțeles importanța reciclării, contribuind la startul celui mai mare proiect de economie circulară din România. Astfel, la nivel național, am colectat deja, până în prezent, un număr impresionant de 32 de milioane de ambalaje, investind peste 16 milioane de lei în recompensele oferite pentru reciclare, alături de partenerii noștri”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

Odată cu implementarea programului la nivel național, cele două tipuri de ambalaje pot fi aduse în aceleași puncte de colectare, însă la aparate diferite. Auchan continuă să promoveze reciclarea și să ofere avantaje clienților, consolidându-și poziția de pionier în responsabilitatea socială și economie circulară în România.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Gabriela


Comentariile sunt închise