Pâinea cu gust de friptură, brevetată la Universitatea „Dunărea de Jos”

Cercetătorii români au obținut un brevet de invenție pentru o pâine cu gust și proprietăți de friptură, dezvoltată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Brevetul a fost acordat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) pentru această inovație în domeniul alimentar.

Echipa de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, a creat o pâine proteică echilibrată nutrițional prin adăugarea unui concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau pește) în compoziția pâinii. Acest concentrat nu adaugă nici gust, nici miros caracteristic pâinii, oferindu-i, în schimb, un gust și proprietăți de carne.

Potrivit informațiilor prezentate de Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, procedeul de obținere a acestei pâini echilibrate nutrițional în proteine reprezintă o soluție pentru a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, având un conținut optim în aminoacizi esențiali.

Această inovație are un potențial deosebit pentru a oferi o alternativă nutritivă și gustoasă populației cu venituri mai mici.

Pâinea echilibrată nutrițional în proteine este ca și cum ai mânca pâine cu friptură, dar friptura nu se vede, dar se simte”, a explicat prof. dr. ing. Petru Alexe, evidențiind avantajele acestei inovații în contextul îmbunătățirii valorii nutriționale a produselor alimentare.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: AgroInteligenta


Comentariile sunt închise