Două noi restaurante din Franța primesc trei stele Michelin

Ceremonia Michelin din 2024, organizată anul acesta la Tours, tocmai s-a încheiat. Zvonurile anticipau două noi restaurante cu trei stele – unul în Paris și unul în regiune – și s-au dovedit a fi adevărate.

Doi bucătari primesc distincția supremă: Jérôme Banctel, șef la Gabriel, restaurantul din hotelul La Réserve Paris, și Fabien Ferré, șef la La Table du Castellet, situat în Var, în cadrul aceluiași hotel.

Aceștia îi succed lui Alexandre Couillon, laureat în 2023. În total, 62 de adrese au fost distinse. În afară de cele două trei stele, 8 restaurante primesc două stele Michelin, printre care se numără Mas Les Eydins, al lui Christophe Bacquié, pe care l-am vizitat vara trecută, sau Jules Verne al lui Frédéric Anton, restaurantul gastronomic din Turnul Eiffel.

Cu excepția celor trei stele câștigate brusc de Fabien Ferré, în vârstă de doar 35 de ani, acest an 2024 se dovedește a fi clasic în ceea ce privește primele două trepte ale podiumului, cu nume relativ așteptate și nicio femeie promovată.

Pentru a observa un real dinamism, trebuie să ne uităm la promovările la prima stea, cu 52 de localuri distinse. Printre acestea, 23 sunt noi și mai multe fac parte din recentele noastre favorite, cum ar fi Hémicyle, tejgheaua de sushi Sushi Yoshinaga, Espadon, masa de la Ritz sau Blanc de Shinichi Sato, dar și Le Champ des Lunes în Provence, L’Auberge de la Forge, în apropiere de Toulouse sau Onice în Nice.

Cu noii premianți, Ghidul Michelin înregistrează acum aproape 3.000 de restaurante în Franța, printre care 30 de restaurante cu trei stele, 75 de restaurante cu două stele și 534 de restaurante cu o stea.

Sursă: Le Point

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise