Încep lucrările pentru primele centre de colectare a legumelor

Ministerul Agriculturii a dat startul construcției primelor șase centre de colectare a legumelor, un proiect așteptat cu interes în comunitățile agricole din întreaga țară. Potrivit anunțului oficial făcut de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, lucrările vor începe în luna mai, marcând astfel o etapă importanta în îmbunătățirea infrastructurii agricole din România.

Aceste centre de colectare vor fi amplasate strategic în bazinele legumicole cheie din Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Galați și Prahova.

“Nu am abandonat ideea privind Casa Unirea, dar am avut diverse provocări. Însă, depozitele pentru colectarea legumelor sunt o prioritate și sunt bucuros să anunț că lucrările pentru primele șase centre vor începe în curând”, a declarat Florin Barbu.

Proiectul, care vizează în total 15 centre de colectare, este un pas esențial către modernizarea sectorului agricol din România. Aceste facilități vor nu doar facilita colectarea și distribuția produselor agricole, dar vor și crește standardele de calitate și siguranță alimentară în întreaga țară.

“Termenul de execuție al acestor centre este de șase luni, iar din ianuarie anul viitor, ne așteptăm să vedem finalizate celelalte centre restante”, a adăugat ministrul Agriculturii, subliniind determinarea guvernului de a sprijini și promova sectorul agricol în întreaga sa diversitate, de la legume la fructe.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: AgroInteligenta


Comentariile sunt închise