Distribuitorul de inputuri Alcedo preia Naturevo

Alcedo, unul dintre cei mai cunoscuți furnizori naționali de inputuri, servicii și echipamente pentru agricultură, cu acoperire națională, a preluat Naturevo, un jucător de top pe piața produselor pentru protecția plantelor ecologice. 

În urma acestei tranzacții, fermierii vor putea să beneficieze de o gamă extinsă de produse și servicii si de noi oportunități în cadrul industriei.

”Obiectivul comun al grupului Alcedo este acela de a oferi fermierilor o gamă completă de produse si servicii, începând de la inputurile dedicate agriculturii, consultanță tehnologică, si continuând cu servicii dedicate solului si carbonului, lucru confirmat si prin achiziția Naturevo. peste o treime dintre fermierii români utilizează soluțiile și serviciile companiei Alcedo datorită calității și eficacității acestora. Încă din anul 2011, atunci când acțiunile Alcedo au fost preluate de către Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari firme din Japonia și din lume, grupul de companii a avut constant în vedere direcții de dezvoltare strategică”, se arată într-un comunicat al Alcedo.

 Naturevo este unul din cei mai importanți distribuitori din piața cu vânzări în aproximativ 1.500 de ferme din întreaga țară. Compania s-a remarcat prin conceptul său inovator de agricultură inteligentă, venind în sprijinul fermierilor cu soluții de calitate, adaptate pentru fiecare tip de cultură.

„Pe măsură ce populația globală crește, aprovizionarea sustenabilă cu alimente devine o problemă majoră. În acest context, Comisia Europeană a anunțat o nouă strategie pentru dezvoltarea unor sisteme agricole și alimentare sustenabile, care să aibă un impact redus asupra mediului. Achiziția Naturevo, de care suntem foarte mândri, ne ajută să ne extindem portofoliul și know-how-ul din domeniul nutriției plantelor si a îngrășămintelor de înaltă calitate. Împreună ne propunem să ne mărim amprenta în industrie prin acoperirea la nivel național cu doua echipe de specialiști, ceea ce vine la pachet cu satisfacții și provocări deopotrivă”, a declarat Gabriela Rizescu, președinte Alcedo.

Cine este Alcedo

În urma tranzacției, grupul Alcedo s-a mărit la patru firme: Alcedo, distribuitor de inputuri pentru agricultură, Alchimex, cel mai mare formulator local de produse de protecție a plantelor, Geea, agenție de publicitate și editură, și nou-venitul Naturevo. 

Compania Alcedo este distribuitor național de inputuri, servicii și echipamente pentru agricultură, cu acoperire națională. Alcedo a fost înființat în 1990. Din 2011, Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari companii din Japonia și din lume, a preluat acțiunile grupului, mărind astfel potențialul de dezvoltare.

Naturevo, un distribuitor de produse agricole de succes

Fondat în 1999, NATUREVO este unul dintre cei mai de succes distribuitori de produse agricole, oferind îngrășăminte de înaltă calitate de la producători internaționali, precum și asistență tehnică pentru fermieri. Compania are aproximativ 110 angajați și deservește peste 1.500 de ferme din agribusiness.

Senior Editor: Viorela Pitulice


 

Comentariile sunt închise