Elevii străini, un pariu câștigat la Institutul Escoffier din București

Bucureștiul, alături de Paris și Hong-Kong, face parte din lista selectă a orașelor lumii unde renumitul Institut Escoffier, fondat de celebrul Auguste Escoffier, este prezent. Iar de munca instructorilor de aici s-a dus vestea în întreaga lume, la momentul actual, Institutul Culinaire Disciples Escoffier din București fiind una dintre cele mai cunoscute școli culinare la nivel internațional.

Mai simplu spus, este locul unde se pun bazele unei adevărate pepiniere de bucătari chef profesionali, care vor profesa mai apoi în restaurante din țară și din străinătate, inclusiv locații care dețin stele Michelin.

Nu doar românii au privilegiul de a deprinde aici tainele gastronomiei adevărate, ci și străinii, spune Ștefan Oprea, președintele Asociației Disciples Auguste Escoffier în România și cel care coordonează activitatea Institutului Escoffier din Capitală.

Un mare pariu pe care l-am făcut este să aducem elevi din întreaga lume să poată să urmeze cursurile de instruire la noi în România, la Institutul Escoffier. Prima competență a fiecărui bucătar este pasiunea, apoi motivația. Restul de activitate și tot ceea ce trebuie să știe o să găsească la Institutul Escoffier”, declară Ștefan Oprea într-un interviu acordat FoodBiz.

Atmosfera, cel mai bun produs din lume in orice restaurant

Gastronomia franceză, prin metoda Escoffier, se adaptează oricărei bucătării prin metodele de performanță ale rețetelor create și realizate de Aguste Escoffier, afirmă Oprea.

Instructorii din Institutul Escoffier sunt profesori cu experiență care au absolvit Institutul Escoffier, fiind performanți în gastronomia franceză și modernă.

Misiunea principală a Institutului Escoffier din România este aceea de a instrui bucătarii care sunt deja bucătari, dar mai ales generațiile noi pe gastronomie, este diferență între gastronomie și bucătărie”, adaugă Oprea.

Cursurile au loc în locația din localitatea Săftica, situată în apropiere de București, unde există condiții de top pentru pregătirea elevilor din întreaga lume. Institutul Disciples Escoffier, pune la dispoziția elevilor echipamentele de ultima generație ! Acestea sunt bucătării profesionale de practică cu câte 16 locuri unde fiecare cursant are propriul banc de lucru cu chiuvetă, plită, ustensile si echipamente profesionale.

Programele Escoffier presupun trei module – basic, intermediar și avansat, iar la final examenele se dau cu inspectori francezi, spune Ștefan Oprea.

Tehnicile tradiționale sunt foarte importante, dar mergând spre gastronomie, ele trebuie adaptate și reactualizate, ca orice activitate azi totul merge foarte repede”, mărturisește Oprea.

După absolvirea celor trei module, urmează un stagiu de practică de 3-6 luni în Spania si Anglia, este vorba de restaurantele conduse de Chef Martin Berasategui, care a reușit să obțină 12 stele Michelin în locațiile sale, dar și de restaurantul Boroa din Spania, 1 stea Michelin, condus de Chef Vitalie Neofit. În Anglia, se poate opta pentru restaurantul lui Alexandru Craciun, care deține o stea Michelin.

Diploma de absolvire este acreditată de Ministerul Educației din Franța, prin Notre-Dame La Riche. Aceasta le oferă cursanților o recunoaștere la nivel internațional în domeniul artei culinare, dar și posibilitatea de a profesa în domeniul culinar în cele mai prestigioase restaurante de la nivel internațional. Pe plan local, un partener important este City Grill, de exemplu, unde se poate pune bazele unei cariere de succes în domeniul culinar, care poate fi oricând rampa de lansare la nivel internațional.

Institutul Disciples Escoffier beneficiază și de o fermă pedagogică unde elevii învață secretele de creștere a legumelor și al animalelor pe care le creștem la fermă!

Senior Editor – Viorela Pitulice


Vizionați mai multe INTERVIURI EXCLUSIVE FOODBIZ cu antreprenori și decidenți din industria alimentară, agribusiness, retail și HoReCa.

Abonați-vă la pagina noastră Youtube, pentru a fi la curent cu cele mai noi interviuri exclusive!


 

CLS Budapesta

Comentariile sunt închise