Cum ajută dronele fermierii să devină mai eficienți (Partea a doua)
Interesul fermierilor pentru utilizarea dronelor în agricultură este în creștere, mai ales din partea celor care dețin exploatații de dimensiuni medii și mici.
Luând în considerare dificultățile cu care se confruntă în ultima perioadă agricultorii – condițiile climaterice, seceta, abundența de precipitații, contextul regional, prețurile mai mari la pesticide și la combustibil care majorează costurile de producție, toată lumea își pune întrebarea ce poate să facă pentru a deveni mai eficientă.
„Fermierii o pot face doar optimizându-și procesele de producție și reducând considerabil costurile, pentru a deveni mai competitivi pe piață. Dronele agricole reprezintă una din soluții pentru a-și reduce costurile, cel mai mare avantaj în utilizarea lor este diferența de productivitate”, a declarat pentru FoodBiz Alex Casap, expert în drone.
Dronele pot fi folosite la culturile de cereale, viță de vie și livezi, avantajul lor constând în faptul că ele au acces acolo unde utilajele clasice nu pot intra pe teren. Cu ajutorul lor se pot efectua tratamente, dar și lucrări de însămânțare și fertilizare.
România este, la acest moment, cea mai importantă piață din UE pentru producătorii de drone din Asia, care dețin supremația pe piața mondială cu o cotă de piață de peste 90%.
Liderul mondial în producția de drone pentru agricultură este DJI Agriculture, ale cărei produse sunt prezente și pe piața românească de ceva vreme. Începând cu luna septembrie, importatorul unic al dronelor DJI este compania Agridrone, un start-up specializat în distribuția și consilierea pentru achiziția dronelor agricole.
Senior Editor – Viorela Pitulice
Vizionați mai multe INTERVIURI EXCLUSIVE FOODBIZ cu antreprenori și decidenți din industria alimentară, agribusiness, retail și HoReCa.
Abonați-vă la pagina noastră Youtube, pentru a fi la curent cu cele mai noi interviuri exclusive!
Comentariile sunt închise