Doi producători români furnizează carne pentru lanțul american de fast-food Wendy’s
Wendy’s, al treilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, și-a făcut oficial intrarea pe piață românească o dată cu deschiderea primului restaurant în Mega Mall București, săptămâna trecută. De asemenea, tot recent a mai fost inaugurată o locație și la Iași, însă într-un cadru restrâns.
Pentru acest an, americanii și-au propus să deschidă cinci-șase unități în România, însă ținta este atingerea pragului de 100 de locații pe viitor, fiind vizată atât Capitala, cât și orașele din țară. Potrivit ZF.ro, extinderea este posibilă în urma unui parteneriat cu JKC Capital, o companie antreprenorială din Canada.
Pentru a-și asigura materia primă, americanii au apelat la doi furnizori cunoscuți de carne din România: abatorul Doly-Com Distribuție din Botoșani, pe partea de carne de vită, și Transavia – carne de pui.
Doly-Com este cel mai mare abator de bovine și cabaline din România, numărându-se printre cei mai mari furnizori de carne pentru marile lanțuri de supermarketuri și rețele de cash & carry din România. La rândul ei, Transavia este cel mai mare producător de carne de pui din țară și un exportator important.
JKC Restaurants este un business de familie din Canada, care are în portofoliu 32 de francize ale celebrelor branduri Wendy’s și Tim Hortons.
Cât privește Wendy’s, acesta este este un lanț american de restaurante de tip fast-food fondat de Dave Thomas, în 1969, în Columbus, Ohio.
Senior Editor – Viorela Pitulice

Comentariile sunt închise