Investiție Senneville de 4 milioane de euro într-o fabrică de deserturi refrigerate

Producătorul de prăjituri Senneville, business antreprenorial lansat în Timişoara, a investit 4 milioane de euro într-o fabrică de deserturi refrigerate la Călan, judeţul Hunedoara, fiind create 50 de locuri de muncă.

 ”Producătorul de prăjituri Senneville, business antreprenorial lansat în Timişoara, anunţă deschiderea oficială a fabricii de deserturi refrigerate de la Călan, judeţul Hunedoara, o investiţie care marchează o nouă etapă în producţia alimentară românească. Noua fabrică Senneville reprezintă o investiţie complexă, în valoare totală de 4 milioane de euro, desfăşurată pe un teren de aproximativ 6.000 metri pătraţi, cu o unitate construită de aproape 2.000 metri pătraţi”, a anunţat compania.

Noua fabrică include o hală de producţie modernă, camere frigorifice de ultimă generaţie, spaţii de depozitare şi logistică la standarde europene.

Investiţia a fost realizată din fonduri proprii ale companiei, finanţare bancară şi din fonduri europene accesate pentru linia de echipamente tehnologice, prin Programul Tranziţie Justă, alături de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).

În urma acestei investiții, capacitatea de producţie s-a mărit semnificativ, la  Călan se poate produce triplu față de unitatea anterioară din Timişoara.

“Când România construieşte, retailul câştigă. Noua fabrică de la Călan este esenţială pentru atingerea capacităţii maxime a gamei refrigerate şi consolidează prezenţa Senneville în retailul modern din România. În plus, avem nevoie de investiţii noi în unităţi de producţie în domeniul alimentar pentru reducerea dependenţei de importuri. Echilibrarea deficitului comercial import-export reprezintă una dintre cele mai mari nevoie structurale ale economiei româneşti”, a declarat David Alb, CEO Senneville.

Reprezentanții Senneville susțin că noile investiţii în producţie din domeniul alimentar au loc într-un context comercial complicat, în care retailerii ar putea să accelereze iniţiativele proprii de dezvoltare care au la bază misiunea de a susţine producătorii români.

Producătorul de deserturi Senneville lucrează în prezent cu 5 parteneri din IKA – Kaufland, Profi, Mega Image, Auchan şi Carrefour şi intenţionează să se dezvolte, de asemenea, cu brandurile Arca, Senneville, Dulce de Dor şi Arca Natural în noi reţele de magazine la nivel naţional în 2025.

Fabrica Senneville de la Călan este dotată cu echipamente moderne, provenite de la producători europeni, cu tehnologie suedeză pentru coacere controlată, cu eficienţă energetică ridicată, tehnologie germană pentru mixare şi stabilitate în proces şi tehnologie italiană pentru glazurare şi decorare automata.

“Inovaţia este o direcţie esenţială, iar fiecare flux de producţie e gândit modular, pentru versatilitate şi scalabilitate. Această unitate de producţie marchează tranziţia Senneville către producţie industrială certificabilă internaţional, cu performanţa clară a obţinerii de certificare IFS v8 – unul dintre cele mai înalte standarde de siguranţă şi calitate alimentară”, mai spune David Alb.

Producția din fabrica din judeţul Hunedoara este axată pe o gamă extinsă, cu accent pe prăjituri tradiţionale româneşti: savarină, amandină, ecler, platouri mixte de prăjituri.

Compania Senneville a înregistrat în 2024 o cifră de afaceri de 5,1 milioane de euro, în creştere cu 38% faţă de nivelul din 2023. Creşterea business-ului de anul trecut a fost generată în principal de extinderea companiei Senneville în reţelele de magazine la nivel naţional.

Senior editor: Viorela Pitulice


 

Comentariile sunt închise