Spyce, restaurantul robotizat

Bucătărie complet robotizată, la 7,5$

Robotica își face din ce în ce mai mult simțită prezența și în restaurante. Un exemplu elocvent este oferit de Spyce, un restaurant recent deschis la Boston, în SUA, care dispune de o bucătărie complet robotizată.

Concepută de patru tineri absolvenți ai faimosului Massachusetts Institute of Technology (MIT), bucătăria este compusă din șapte tigăi speciale (woks) care servesc la prepararea mai multor feluri de mâncare concepute de un cunoscut bucătar-șef francez, Michelin-star Chef Daniel Boulud . Ingredientele pentru fiecare preparat culinar sunt stocate în frigidere separate, urmând apoi ca, în funcție de comanda clientului, să fie încărcate și amestecate în proporțiile prescrise în tigăile menționate. Tigăile se schimbă automat, iar la terminarea comenzii fiecare din ele este curățată și dezinfectată de asemenea automat.

Preparatele, gătite în cuptoare prin inducție, sunt compuse, în principal, din legume bio și carne de pui (carnea de vacă este exclusă). Comenzile se fac de pe un ecran tactil, iar prepararea lor durează trei minute. Prețul standard al unui astfel de meniu este de 7,50$

 

Comentariile sunt închise