10 alimente bogate în potasiu
Potasiul joacă un rol esențial în metabolismul corpului uman.
Potasiul joacă un rol esențial în metabolismul corpului uman. Astfel, el ajută la reglarea tensiunii arteriale, la buna funcționare a inimii și a sistemului nervos, la stimularea memoriei etc. Tocmai de aceea orice dietă trebuie neapărat să conțină alimente bogate în acest mineral. Iată, în continuare, topul celor 10 produse agroalimentare cu conținutul cel mai bogat în potasiu:
Produs agroalimentar | Unit. de măsură | Conținut potasiu (mg.) | Pondere în necesar zilnic | |
1 | Tomate uscate la soare | cană | 1.800 | 40% |
2 | Avocado | bucată | 975 | 30% |
3 | Cartofi dulci | bucată (medie) | 952 | 27% |
4 | Cartofi copți | bucată (medie) | 950 | 27% |
5 | Spanac | cană (fiert) | 839 | 24% |
6 | Caise uscate | ½ cană | 775 | 22% |
7 | Dovleac | cană | 644 | 18% |
8 | Fasole uscată | ½ cană | 502 | 15% |
9 | Ciuperci albe | cană | 450 | 13% |
10 | Banane | bucată (mare) | 422 | 12% |
O cană = circa 250 grame
Poftă bună!
Comentariile sunt închise