Scade TVA-ul cu 5% pentru mai multe servicii HoReCa!

La inițiativa Ministerului Finanțelor Publice, joi, 4 octombrie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care reduce TVA-ul la 5%, pentru servicii din domeniul turismului. Organizația HORA s-a implicat activ în acest proces de modificare a legii, asigurându-se că actul normativ va include și restaurantele.

„A fost aprobată o ordonanţă de urgenţă prin care se reduce cota TVA în turism (…) Prin actul normativ se propune ca începând cu data de 1 noiembrie 2018, să se extindă aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru:

  • cazarea în cadrul sectorului hotelier sau a sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;
  • serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea;
  • dreptul de utilizare a facilităţilor sportive în scopul practicării sportului şi educaţiei fizice, altele decât cele care sunt scutite prin legislaţie;
  • serviciile constând în permiterea accesului în parcuri de distracţii şi în parcuri recreative”,

a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Aceeași ordonanță de urgență prevede și eliminarea cotei redevenţei pentru apa geotermală şi apa minerală naturală utilizată pentru consumului populaţiei la buvetele publice. Prevederea se va aplica tot începând cu 1 noiembrie 2018.

„Până acum, cota redevenţei era de 5% din valoarea producţiei şi se plătea la încheierea licenţei sau la eliberarea permisului de exploatare”, a precizat Nelu Barbu.

Comentariile sunt închise