Cultura de aluni – o afacere de milioane!

Cultura de aluni poate fi considerată o afacere de milioane în agricultură, dacă există interes și răbdare.

A dovedit-o Bogdan Sandu Ciprian, unul dintre puţinii cultivatori de aluni din judeţul Alba, care, după ce a investit 36.000 de euro în șase hectare, a obținut, la cinci – șase ani de la înființare, un profit de peste 8.000 de euro per hectar.

Cultura de aluni
Cultură de aluni

„Am aluni pe o suprafaţă de şase hectare şi mă voi extinde pe încă patru. Afacerea am început-o de cinci ani… Eu am mizat pe o plantaţie intensivă de aluni, iar per hectar a fost necesară o investiţie de circa 6.000 de euro, fără teren. După patru ani începe să producă, iar din al şaselea an îţi scoţi investiţia”, a declarat Bogdan Sandu Ciprian corespondenților Mediafax, prezenți la Târgul Apulum Agraria, cel mai important eveniment de promovare a agriculturii judeţului Alba.

Acesta a adăugat că fructele le vinde, pe piața internă, lanțurilor de supermarketuri, care caută astfel de produse. „Kilogramul de alune se vinde, în medie, la 20 de lei, dar poate ajunge şi la 10 euro. Este una dintre cele mai profitabile afaceri în agricultură, dar în timp. Începutul e foarte greu, în toate domeniile, şi întreţinerea plantaţiei la fel. Primii cinci ani ai plantaţiei sunt foarte grei pentru că nu câştigi foarte mult, dar investeşti”, a mai spus Bogdan Ciprian.

Așadar, una dintre afacerile agricole rentabile este cultura de aluni, care necesită investiții medii, dar aduce, în timp, profituri generoase.

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim