Insecte modificate genetic care salvează culturile agricole

Un program pe cât de necesar, pe atât de controversat

Pentagonul analizează un program conform căruia anumite insecte modificate genetic să elibereze rapid viruși modificați genetic, pentru a salva culturile agricole aflate în situații de urgență, cum ar fi porumbul sau grâul expuși secetelor sau erupțiilor naturale.

Programul se întitulează „Aliații insectelor” și este finanțat de Agenția proiectelor de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA).

Cu toate acestea, programul se dovedește a fi unul extrem de controversat.

O echipă de oameni de știință sceptici au publicat un articol în jurnalul „Science”, în care susțin că programul deschide o cutie a Pandorei și implică o tehnologie care poate fi percepută la scară largă ca un efort de dezvoltare al unor agenți biologici în scopuri ostile, scriu jurnaliștii de la playtech.ro.

Blake Dextine, directorul programului DARPA, a răspuns acuzațiilor și a declarat că programul este destinat exclusiv scopurilor pașnice.

De asemenea, el a menționat că programul a fost revizuit de agențiile guvernamentale responsabile pentru siguranța agricolă și că are mai multe garanții încorporate în protocoalele de cercetare.

Dextine a recunoscut că noile tehnologii implicate ar putea avea o dublă utilizare și ar putea fi folosite în scopuri ostile, însă asta li se aplică aproape tuturor tehnologiilor avansate, iar ei nu au acest scop.


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim