Mai puţini acizi graşi în alimente

Comisia Europeană a propus un regulament privind stabilirea unei limite maxime de acizi grași de 2 grame la 100 grame în alimentele destinate consumatorilor finali. Regulamentul vine ca urmare a raportului adoptat în 2015 privind siguranța alimentară și a discuțiilor cu părțile interesate (în special ONG-uri) care au avut loc de atunci.

Propunerea se bazează, de asemenea, pe o serie de studii științifice, cum ar fi cel prezentat recent de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, care subliniază din nou faptul că aportul dietetic al acizilor grași ar trebui să fie cât mai scăzut posibil pentru a evita riscurile pentru sănătate.

„De mulți ani, studii științifice au arătat că un aport ridicat de grăsimi crește, fără îndoială, riscul bolilor de inimă. Prin regulamentul propus, Comisia acționează, ținând cont de angajamentul său de a soluționa această problemă. Aștept cu nerăbdare o contribuție constructivă, astfel încât regulamentul să poată fi adoptat cât mai curând posibil, în beneficiul sănătății cetățenilor noștri.”, a declarat comisarul Vytenis Andriukaitis, responsabil pentru sănătate și siguranță alimentară.

Comentariile sunt închise