Festin la Giurgiu: Festivalul Racilor și Fructelor de Mare

Un eveniment culinar în premieră s-a desfășurat la Giurgiu în perioada 09 – 11 noiembrie. Este vorba de Festivalul Racilor și Fructelor de Mare, organizat de restaurantul „Taverna Racilor” Herăstrău.

În cadrul Festivalului, bucătarii celebrului restaurant au gătit pentru giurgiuveni sute de kilograme de raci, creveți, caracatițe, calamari, scoici, rapane, paella, homari, red fish, dorada, guvizi și hamsie.

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare face parte dintr-un tur național organizat de „Taverna Racilor” Herăstrău.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a zeci de giurgiuveni, care fie au degustat la fața locului, fie au luat la pachet din bunătățile proaspăt gătite.

„Ne bucurăm că ne aflăm la Giurgiu, ne bucurăm că în ciuda vremii răcoroase giurgiuvenii au răspuns pozitiv la ceea ce noi am organizat pentru ei, deoarece pentru noi înseamnă foarte mult să avem un feed-back pozitiv într-un loc în care nu am mai fost, dar oamenii de aici ne-au surprins plăcut prin interesul acordat produselor pe care le-am pregătit pentru ei”, a declarat, pentru revista Foodbiz, Paul Nicolau, organizator.

Festivalul a fost organizat la inițiativa Primăriei Municipiului Giurgiu, care, în colaborare cu reprezentanții restaurantului „Taverna Racilor” Herăstrău, a dorit să le ofere cetățenilor un festin cu fructe de mare, așa cum nu a mai fost la Giurgiu, după cum ne-a precizat Dragoș Ionescu, director în cadrul Primăriei Giurgiu.

La rândul lor, giurgiuvenii cu care am discutat s-au arătaț extrem de încântați de eveniment:

„Este o inițiativă foarte bună pentru Giurgiu, mi-aș dori să se dezvolte și aici o afacere cu produse pescărești, mai ales că vorbim de un oraș situat lângă Dunăre, unde astfel de produse ar putea fi valorificate cu succes!”, ne-a declarat Aurelia Dobre, unul dintre giurgiuvenii prezenți la Festival.

Giurgiuvenii sunt așteptați și în data de 24 noiembrie la deschiderea „Depozitului de Fructe de Mare” din Piața de Pește din municipiu, unde vor fi gătite și prezentate peste 100 de tipuri de produse sub Brandul Pescanova!


 

Comentariile sunt închise