Fructe, legume și nuci, împotriva bolilor de inimă

Câteva fructe, ceva mai multe legume și o mână de nuci pe zi țin bolile departe de inimă!

Prezent cu ocazia Zilei Internaționale a Inimii, dieteticianul australian Susie Burrell a enumerat alimentele-cheie, ale cărui consum zilnic vă ajută să vă mențineți sănătatea inimii.

Fructele și legumele precum bananele, spanacul, broccoli, cartofii dulci și castraveții sunt pline de potasiu, iar o dietă bogată în potasiu contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a riscului de apariție a bolilor de inimă. Câteva bucăți de fructe și două până la trei porții de legume sunt indicate a fi consumate zilnic.

De asemenea, nucile sunt o sursă bogată de grăsimi esențiale, cum ar fi omega 3, care sunt extrem de benefice pentru sistemul cardiovascular. Porția ideală este de o mână și nu mai mult!

„Contează foarte mult să îți promiți ție însuți că vei face tot ceea ce poți, cum ar fi că vei ține o dietă potrivită și că vei renunța la fumat, pentru a-ți proteja sănătatea inimii”, a spus Susie Burrell.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), anual se înregistrează 17 milioane de decese provocate de afecţiunile cardiovasculare.

Printre principalii factori care predispun la apariţia bolilor de inimă se numără fumatul, colesterolul crescut, dieta bogată în grăsimi saturate de origine animală și hipertensiunea arterială.


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim