Sodiaal, Franța, finanțare de 40 milioane euro pentru R&D în industria laptelui

Banca Europeană de Investiții acordă un credit de 40 milioane euro Sodiaal, cea mai mare cooperativă de produse lactate din Franța și a treia din Europa, pentru a-și dezvolta programul de cercetare, dezvoltare, inovare. Tranzacția este parte a acțiunilor din cadrul Fondului Strategic European de Investiții (SIEF), cunoscut și sub numele de „Planul Junker”.

Cooperativa Sodiaal are ca membri 20 de mii de fermieri, care procesează 4,7 miliarde de litri de lapte în 70 de stații de prelucrare din Franța. Întregul proiect de Cercetare și Dezvoltare va totaliza 80 de milioane de euro (inclusiv suma acordată de BEI), bani care vor fi investiți în perioada 2018-2020.

Activitățile de Cercetare-Dezvoltare ale cooperativei vor urmări creșterea calității produselor pentru piața europeană, dar și pentru piețele internaționale. Fondurile vor fi orientate în cea mai mare parte către Centrul de Cercetări de la Rennes, Bretania, în inima așa-numitei Valea Laptelui.

Cercetările Sodiaal vor fi concentrate pe alimentația copiilor, îndeosebi nou născuți, funcționalizarea componentelor lactate, tehnologiilor de procesare  și a unor noi metode de ambalare, în cooperare și cu alte centre de cercetare, private și publice.

După Roullier, în 2018, Sodiaal este a doua companie din Franța finanțată de BEI în contextul programului de 400 de milioane euro destinați sectorului agricol și de bio-economie.


Sursa: http://www.fdbusiness.com/eib-lends-e40-million-to-sodiaal-to-fund-research-and-innovation/ Accesat: Februarie 15 2019

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim