Alianța de reciclare a plasticului din Africa

Diageo, Unilever, Compania Coca Cola și Nestlé și-au unit forțele pentru a îmbunătăți colectarea și reciclarea materialelor plastice în Africa.

Companiile au format împreună Alianța de reciclare a plasticului din Africa, ce urmărește să transforme provocarea actuală a deșeurilor de plastic din Africa Subsahariană într-o oportunitate de a crea locuri de muncă și activități comerciale.

Ca parte a proiectului, companiile vor împărtăși cunoștințele, vor încuraja inovația și vor colabora pe soluții tehnice și de altă natură potrivite pentru Africa Subsahariană.De asemenea, s-au angajat, împreună cu comunitatea de investiții și factorii de decizie politică, să accelereze dezvoltarea și finanțarea infrastructurii și sistemelor de gestionare necesare.

Alianța a fost anunțată la CEO Africa Forum, o conferință dedicată sectorului privat din Africa.

Într-o declarație comună, cei de la  Alianța pentru reciclarea plasticului din Africa au declarat:

 „Materialele plastice vor rămâne un important material de ambalaj dacă dorim să oferim consumatorilor africani produsele sigure și accesibile de care au nevoie. Cu toate acestea, trebuie să ne asigurăm că ambalajele utilizate nu ajung la gunoi”.

„Din păcate, lipsa capacității de colectare și reciclare pe multe piețe africane, asociată cu creșterea populației, creează o problemă crescândă a deșeurilor din materiale plastice. Vedem o oportunitate de a aborda această problemă într-un mod care creează locuri de muncă și reduce dependența de materiale importate, în timp ce se dezvoltă alternative la materialele plastice.” „Colaborarea în cadrul piețelor și între ele va fi cheia succesului, astfel că suntem mândri să lansăm Alianța pentru reciclarea plasticului din Africa pentru a spori aceste eforturi și pentru a găsi soluții care să funcționeze în Africa”.


Articol întreg pe:https://www.foodbev.com/news/major-food-and-drink-firms-aim-to-improve-plastic-recycling-in-africa/

Alte articole..

Reciclare 100% până în 2025

 

Comentariile sunt închise