Credite în valoare de 1.4 milioane euro în baza acordului de finanțare cu Fondul European de Investiții (FEI)

În baza Acordului de finanțare încheiat între Ministerul Agricultuii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Fondul European de Investiții (FEI) pentru implementarea instrumentului financiar de împrumut cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțat din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), până la 31 martie a.c., băncile selectate au acordat 22 de credite în valoare totală de aproximativ 1.400.000 euro.

Teodora Gabriela GHENIU, secretar de stat în cadrul MADR, a declarat că raportul aferent lunii martie indică o majorare a numărului creditelor acordate față de luna februarie, remarcând, totodată, prioritatea acordată în cadrul instrumentului financiar creditelor destinate fermelor mici și IMM- urilor.

Reamintim că cele 5 bănci selectate pentru a acorda credite prin instrumentul financiar finanțat prin PNDR sunt: Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank.

Pot fi accesate credite pentru finanțarea unor investiții și a capitalului de lucru aferent, inclusiv pentru asigurarea cofinanțării private pentru proiectele sprijinite prin granturi, în cadrul următoarelor submăsuri din PNDR:

  •  Investiții în exploatații agricole;
  •  Investiții în exploatații pomicole;
  •  Investiții pentru procesarea/marketingul produselor agricole;
  •  Investiții pentru procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol;
  • Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole;
  • proiecte prin LEADER care răspund la obiectivele submăsurilor de mai sus.

vezi și…

MADR- Scumpirea cărnii de pasăre și de porc nu sunt justificate

 

 

 

Comentariile sunt închise