Bucharest Food Summit 2018, un succes garantat!

București, Capitala discuțiilor despre industria și securitatea alimentară din Europa Centrală și de Est! Viitorul începe acum!

FoodBiz  a organizat la București, în data de 27 noiembrie 2018, la ASE, prima ediție a Bucharest Food Summit, cel mai important eveniment al anului din domeniul agriculturii, producției alimentare, logisticii și HORECA din țara noastră și regiune, un bun prilej pentru comunitatea de business din sector de a se reuni, oferind totdată și acces la informații, parteneriate, networking și oportunități de afaceri, în special, pentru tânăra generație.

După succesul Food Intel Forum (iunie 2018), Bucharest Food Summit s-a dovedit a fi un moment important pentru mediul de afaceri din țara noastră, datorită complexității problematicii abordate, dar și invitaților prezenți la eveniment.

Printre temele abordate s-au numărat aspecte legate de finanțarea, asigurarea și dezvoltarea companiilor, forța de muncă, procesele de producție, transportul și desfacerea din industria alimentară, de băuturi, agricultură și HoReCa. Și sunt doar câteva din ideile dezbătute în cadrul Bucharest Food Summit, o platformă transdisciplinară de dezbatere a problemelor din aceste domenii, cu focus pe finanţare, investiţii şi eficientizare.

Printre invitații prezenți la eveniment s-au aflat László Borbély – consilier de stat, Cabinetul primului ministru, Varujan Pambuccian – deputat, Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, Valeriu Tabără – preşedintele ASAS, Varujan Vosganian – deputat, vice-preşedinte ALDE, Ilie Şerbănescu – analist economic, Dragoş Petrescu – preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, domnul Salah S. El-Sadek – ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România şi Nicolae Badea – fondator si CEO al COMPUTERLAND ROMANIA.

Evenimentul a fost organizat de Event Space, în colaborare cu Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Asociaţia oamenilor de afaceri ‘Pro Invest’, ASPES – Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale şi revista Economistul.

 

Citate

„Forța de muncă nouă este o problemă din ce în ce mai mare pentru toată lumea! Înainte de a importa forță de muncă din alte țări cred că trebuie să reactivăm propria populație aptă de muncă și aceasta se poate face doar prin politici publice rapide, flexibile și adaptate condițiilor din piața forței de muncă. Trăim într-o permanentă și accelerată schimbare și trebuie  încurajată munca”, a declarat Cristiana Copos, proprietar ANA PAN.

 

„Trebuie marketizată agricultura… Nu e normal să importăm carne de porc de sute de milioane… Să extidem relațiile de piață din agricultură!… Agricultura și industria alimentară trebuie să fie prioritate zero! Avem nevoie de un pact național”, a afirmat Varujan Vosganian, deputat.

 

„Practic, epoca de dezvoltare a IT-ului s-a încheiat de ani buni. Acum, vorbim de epoca post-IT, caracterizată de patru tehnologii majore – de robotica industrială, de inteligența artificială, de fabricația aditivă și, mai ales, de tehnologia sintetică”, a precizat Varujan Pambuccian, deputat.

 

 „Din 600.000 de IMM-uri din România, doar 12.000 sunt bancabile. Suprafața agricolă a țării poate hrăni 80 milioane de oameni. Cât Germania!…(…) În mediul de afaceri din România, din păcate, nu există încredere și atunci se creează decalaje între oferta de finanțare a băncilor și nevoile efective ale clienților”, a declarat Florin Luca, Economist Șef, CEC Bank.


Vezi și…

FoodIntelForum 2019 reunește profesioniștii din industria agroalimentară și de băuturi, agribusiness și HORECA

 

 

Comentariile sunt închise