Cât costă și ce poate face cuptorul KitchenAid compatibil cu Alexa și Google Assistant

Abia prezentat la expoziția de IT CES 2019, din Las Vegas, cuptorul inteligent conectat la Internetul tuturor lucrurilor și compatibil cu Alexa Amazon și Google Assistant este disponibil la comercializare.

La ediția din acest an a CES-ului din Las vegas, KitchenAid (marcă a grupului american multinațional  Whirlpool Corporation) a prezentat mai multe dispozitive electronice destinate integrării într-o locuință inteligentă. Unul dintre ele, denumit Smart Display este un asistent digital vocal pentru utilizarea în bucătării. Un alt dispozitiv interesant a fost cuptorul SmartOven+. Acesta din urmă este deja disponibil la comercializare.

KitchenAid SmartOven+ este un cuptor inteligent care se poate interconecta în ceea ce numit Internetul tuturor lucrurilor (Internet of Thing – IoT), un sistem de dispozitive IT&C, mecanice sau digitale interconectate în structura de internet existentă. Fiind compatibil cu Alexa Amazon și Google Assistant, asistenți personali virtuali care lucrează după algoritmii de inteligență artificială. Deci ce poate face un astfel de cuptor inteligent interconectat la IoT? În primul rând poate fi setat utilizând comenzi la distanță sau prin tastare pe ecran,  prin intermediul dispozitivelor compatibile, de exemplu un telefon mobil, laptop sau tabletă, cuptorul fiind dotat cu aplicația de termostat Nest.  Nu e nevoie să stai lângă cuptor nici ca să setezi temperatura acestuia, nici ca să vezi când este gata preparata mâncarea.  Poți face totul legat de setări utilizând un alt dispozitiv conectat la internet și aflat în altă zonă decât bucătăria. Cuptorul are în dotare un ecran digital tactil de 4,5 inch. Dacă ai uitat din greșeală ușa cuptorului deschisă ești avertizat, la fel și când mâncarea este gata.

Cuptorul este disponibil la comercializare în două variante. Configurația standard, mai simplă costă 3.199 de dolari americani (aproximativ 2.835 de euro), iar varianta îmbunătățită, cu o capacitate dublă este comercializată cu suma de 4.799 de dolari (4.252 euro).

 


vezi și…

Spyce, restaurantul robotizat

 

 

Comentariile sunt închise