Cum arată tractorul autonom „Roskosmos” controlat prin sisteme de inteligență artificială

Tractorul autonom „Roskosmos” a fost prezentat în cadrul Expoziției Internaționale Industriale Innoprom-2019, care s-a desfășurat în luna iulie.  Prototipul tractorului autonom controlat de inteligență artificială  nu are cabină, volan sau pedale.

Tractorul autonom a fost proiectat și fabricat de compania SŞP Automatika, din cadrul societății de stat Roskosmos, din Sankt Petersburg, Rusia.

Deplasarea autovehiculului va fi monitorizată prin intermediul unui controler special (circuit digital complex care controlează sistemul). Acesta va gestiona și va funcţiona pe baza fluxului de date recepționate de la sateliți, potrivit portalului de știri news.ru.

El va primi toate informațiile despre traseu, va procesa și va ghida dispozitivul în direcția dorită. În tractor vor fi încorporate sisteme de monitorizare computerizate Datele obținute vor fi prelucrate și utilizate prin intermediul unei tehnologii revoluționare de scanare aeriană LIDAR (Light Detection And Ranging). Scanarea aeriană laser LIDAR este o tehnologie (metodă) de detectare a obiectelor îndepartate și determinarea poziției lor analizând impulsul laser reflectat de suprafețe.

Tractorul autonom „Roskosmos” are implementat un sistem de corecție a semnalului recepționat prin satelit, care oferă o precizie la deplasare, evitare de obstacole și efectuarea de lucrări de până la 10 centimetri..

Anul trecut, reprezentanții SŞP Automatika au anunțat că inginerii companiei lucrează, printre altele, la proiectarea unui tramvai autonom și a unei ambulanțe dotate cu aparatură medicală pentru intervenții de urgență, de asemenea în sistem autonom controlată prin intermediul inteligenței artificiale.


vezi și…

IBM Haifa: Dezbatere în direct pe tema canabisului, între un robot Project Debater și public

 

 

Comentariile sunt închise