Investiție de 3,4 mil. euro într-o fabrică de nutrețuri combinate la Avrig

Grupul danez Premium Porc Group, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, a deschis cea de-a treia fabrică de nutrețuri combinate din România, în Avrig, județul Sibiu, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro.

Fabrica de nutrețuri are o capacitate de producție de aproximativ 80.000 de tone de nutreț pe an și face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group, BraSib, demarat în anul 2017, cu o  valoare totală de 32,5 milioane de euro. Proiectul a fost finanțat în urma unui împrumut primit de la patru bănci – UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank.

Proiectul BraSib a inclus deschiderea unei ferme de 5,400 de scroafe în Brăila, precum și finanțarea achiziției și renovării unor unități de creștere și îngrășare în județele Brașov și Sibiu. Inaugurarea fabricii de nutrețuri combinate din Sibiu, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro, marchează finalizarea proiectului BraSib.

Fabrica de nutrețuri din Avrig a fost finalizată în 2019 și are o capacitate de producție de aproximativ 80.000 de tone de nutreț pe an. Investiția în noua fermă de nutrețuri combinate asigură calitatea hranei animalelor, compania punând accent pe normele de biosecuritate și gestionarea furajului propriu pentru animale. Noua construcție, 100% automatizată, consolidează poziția Grupului în topul producătorilor de carne de porc din România. Totodată, fabrica reprezintă și un factor de optimizare a fluxului logistic și a distribuției regionale a hrănii către fermele din Brașov și Sibiu, prin flota proprie de transport, pentru a asigura normele de biosecuritate.

Pe lângă unitatea de la Avrig, Premium Porc Group mai operează alte două fabrici în județele Vrancea și Constanța.


alte articole…

Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene

Șase produse tradiționale atestate de un producător din Capitală

 

Comentariile sunt închise