Masterclass de leadership, organizat de Bucharest Food Summit: La cine apelezi când ai probleme în carieră sau de viață? (partea II)

Grupurile cheie dintr-o organizație pot fi identificate utilizînd trei întrebări esențiale. Astfel, în funcție de răspunsurile obținute, poți distinge care sunt persoanele centrale – „conectorii”, le-a spus Sergiu Oprescu, președinte Alpha Bank, participanților la prima ediție a Masterclass-ului de Leadership organizat de Bucharest Food Summit, revista FoodBiz și Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR).

 Cele trei întrebări evidențiate de speaker-ul Sergiu Oprescu sunt: Când ai o problemă personală, la cine apelezi?; Când ai o problemă profesională (nu știi cum să rezolvi o situație), la cine apelezi?; Dacă ai o problemă de carieră, vrei să avansezi, să vezi care sunt opțiunile tale, la cine apelezi?

„Discursul domnlui Sergiu Oprescu a fost unul aplicat. Am plecat de la conferință cu niste exemple concrete de strategii. Diagrama explicată, prezentarea concretă a conceptelor de informal și formal ne-au oferit oportunitatea unor idei care pot fi puse ușor în practică”, ne-a declarat Irina Besciu – Food&Beverage manager la Accor Hotels România.

De aceeași părere a fost și Julia Leferman, director general al Asociației Berarii României, prezentă la eveniment: „mi-a plăcut prezentarea domnului Sergiu Oprescu, care deși a fost un pic mai teoretică, mi s-a părut foarte utilă și cu aplicabilitate în viața reală, apropo de cum funcționează rețelele informale de comunicare în organizații”.

De asemenea, Irina Besciu consideră că ar fi nevoie de o periodicitate în desfășurarea unor astfel evenimente. Masterclass-ul de Leadership a avut loc în octombrie la Hotel Sheraton, cu sprijinul companiei Computerland România și a Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Discuțiile din cadrul masterclass-ului s-au centrat pe problema fundamentală a României prezentă atât în sectorul public, cât și în mediul privat, și anume lipsa de educație și formare a tinerilor în direcția asumării rolurilor de conducere în toate domeniile (afaceri, politică, societate etc.)


vezi și…

Cei mai importanți lideri ai business-ului românesc prezenți la Masterclass-ul de Leadership organizat de Bucharest Food Summit (partea I)

 

 

Comentariile sunt închise