Inteligența artificială și agricultura 4.0

Agricultura va fi domeniul cu cea mai mare digitalizare în viitorii ani, iar inteligența artificială în agriculturaă va fi masivă și de neoprit, susțin experții din domeniul inteligenței artificiale.

„Echipamentele agricole, oricât ar părea de sofisticate, sunt concepute de oameni și, prin urmare, sunt în serviciul lor. Agricultura 4.0, cu tehnologii asistate de inteligență artificială nu trebuie catalogată ca fiind sperietoarea „Big Brother”, cu decizii care ar putea fi luate în contrar voinței noastre, în mod opac și automat. Aceste instrumente noi vor servi fermierului, liber să le folosească sau nu”, se menționează într-un material documentar realizat de specialiștii Terra Net.

Agricultura trebuie să beneficieze de toate tehnologiile revoluționare apărute. Pentru că la fel s-a întâmplat și cu ceea ce denumim agricultura 3.0. temeri similare, îngrijorări de tot felul au existat chiar și înaintea utilizării intensive a mecanizării și tractoarelor în agricultură. În acea vreme, bunicii noștri sigur au privit modernitatea care se ivea la orizont cu multă suspiciune. Însă iată, că într-un interval relativ scurt munca din ferme s-a schimbat profund. În tot acest context, un lucru mai este sigur: nimeni nu ar vrea să se mai întoarcă la ceea ce era înainte. Ei bine, și agricultura 4.0 implică o tranziție către transformări uriașe de îmbunătățire a calității muncii și a performanțelor economice în ferme.

vezi și…

Ce așteptări ar trebui să aibă fermierii de la bancă

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim