La cine ajunge “Porumbul de aur 2019”

Porumbul de aur 2019va ajunge la fermieri din județele Giurgiu și Iași! Cea de-a V-a ediție a congresului “De la fermieri pentru fermieri”, eveniment anual al Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR) ce va avea loc în data de 6 februarie la București, va avea drept punct culminant decernarea trofeelor Porumbul de Aur 2019”, care premieză excelența fermierilor din România în anul precedent. De data aceasta, câștigătorii sunt doi fermieri din județele Giurgiu și Iași, care au obținut producții foarte bune la cultura de porumb în 2019.

“În acest an, sunt premiați doi fermieri, la cultura de porumb neirigat este vorba de un agricultor din județul Giurgiu, iar la porumbul irigat de un fermier din Iași. Avem doar un trofeu, pentru că am observat, de fapt, este o constatare din ultimii ani, că fermierilor români nu le place să se compare și dacă nu sunt pe primul loc mai bine să nu fie. Cel mai probabil, vom extinde aceste premii. Au încercat să creem o tradiție prin organizarea celor cinci ediții, probabil vom face o schimbare în viitor și vom avea mai multe premii pe categorii”, a precizat Alina Crețu, director executiv APPR.

Tot în cadrul Congresului APPR, va avea loc și va fi tragerea la sorți pentru campionatul național de fotbal al fermierilor, organizat de asociație.


vezi și…

Meatopia – Festivalul iubitorilor de carne!

Comentariile sunt închise