Stockholm, cel mai inteligent oraș din lume

Capitala Suediei, Stockholm, a fost desemnată „cel mai inteligent oraș din lume” datorită inovațiilor sale cu privire la mediu, tehnologie digitală și bunăstarea rezidenților. Deși este una dintre capitalele cu cea mai rapidă creștere din Europa, edilii capitalei suedeze intenționează ca până în 2040 să se ajungă la o amprentă de carbon pozitivă.

Primarul din Stockholm, Anna König Jerlmyr, a prezentat obiectivele climatice ambițioase ale orașului în cadrul unei conferințe a proiectului European GrowSmarter.

Districtul Valla Torg este un astfel de exemplu al eforturilor depuse în cadrul proiectului GrowSmarter. Apartamentele publice au fost renovate pentru a reduce impactul asupra climei, există mașini electrice și sisteme de schimb de biciclete, precum și un nou tip de sistem de gestionare a deșeurilor. Tuburile sub presiune înaltă transportă deșeurile într-un singur centru de colectare, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai puțin spațiu și de mai puține camioane de gunoi pe drum.

Mobilitatea urbană durabilă este o altă prioritate a capitalei suedeze, care a instalat recent senzori lângă stadionul orașului. Aceștia colectează o mare varietate de date, destinate să ajute orașul să implementeze o politică de transport mai eficientă.

Proiectul GrowSmarter a listat 12 soluții inteligente legate de energie, mobilitate și infrastructură, care sunt derulate la Stockholm și alte două „orașe far” – Barcelona și Köln.

Continuarea articolului pe Euronews


vezi și…

Secretul ZZPelin-ului de Urlați (Partea III)

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim