Facebook – tehnologie pentru localizare fără GPS

Serviciul de „poziționare vizuală” – localizare GPS – a fost pus la punct de un start-up britanic și permite geolocalizarea extrem de precisă.

Gigantul Facebook a achiziționat recent 75% din afacerea britanicilor de la Scape Technologies. Strat-up – ul din Marea Britanie este specializat în sisteme evoluate de localizare fără GPS. Tranzacția s-a ridicat la valoarea de 40 de milioane de dolari SUA (36,5 milioane de euro), notează portalul specializat TechCrunch.

De altfel, Scape Technologies este conoscută în lumea IT pentru că a dezvoltat un instrument denumit „serviciul de poziționare vizuală”, care oferă o geolocalizare de mare precizie folosind capacități de analiză ale computerului și nu tehnologia GPS, se menționează pe site-ul publicației „20 minutes”.

Serviciul de poziționare vizuală utilizează stocarea in cloud și are capacitatea de a transforma imaginile captate în sistemul de cartografie 2D. Compania lui Mark Zuckerberg  va putea utiliza noua tehnologie pentru a perfecționa ochelarii de realitate augmentată.


vezi și…

Stockholm, cel mai inteligent oraș din lume

 

Comentariile sunt închise