30 de ani de activitate pentru FIHR!

Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) împlinește 30 de ani de activitate! “Evenimentul aniversar FIHR – 30 de ani de activitate în industria ospitalității din România” va avea loc la Hotel Athénée Palace Hilton din București, joi, 20 februarie 2020. A doua zi, se va desfășura și întâlnirea anuală cu hotelierii & Adunarea Generală FIHR, în cadrul căreia vor fi stabilite strategia și proiectele pentru anul 2020. Ce reprezintă pentru FIHR  și care este bilanțul celor trei decenii de existență, am aflat de la Călin Ile, președintele Federației.

“Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) este prima structură patronală înființată în turismul românesc după revoluție, și putem spune că am fost parte din transformarea în bine pe care a parcurs-o turismul românesc în acești 30 de ani. Sigur că ne amintim epoca romantică, acea perioadă de entuziasm și de speranțe imediat după 1990. Ne amintim și perioada când am asistat la așa-zisa salvare a turismului de “vânzarea către straini” cuprinsă în binecunoscuta lozincă a vremii „noi nu ne vindem țara”.Am fost aici și când a venit primul val de dezvoltare serioasă a industriei hoteliere din țară, cu primele semne la finalul anilor 1990/ început de ani 2000 când aparuseră în piață primele lanîuri hoteliere (Sofitel, Hilton sau IBIS) urmate apoi de perioada de boom a anilor 2005-2008 când odatăa cu valul dezvoltării economiei ne-am dezvoltat și noi ca industrie. Pe urmă a venit criza din 2009-2014 când totul s-a blocat și practic 5 ani de zile am stagnat. Iată-ne însă acum, într-o etapă înfloritoare când rezultatele sunt mai bune, dezvoltarea vine ca și consecință, iar imaginea noastră se îmbunătățește vizibil. Pot spune că în 30 de ani am parcurs un drum greu, sinuos, un drum în care am progresat, dar departe de ritmul pe care ni-l doream sau la care potențialul turistic al României ne dădea dreptul.

În toți acești ani, FIHR a reprezentat cu onoare interesele hotelierilor din România, cu perioade mai mult sau mai puțin eficiente, cu realizări, dar și cu neîmpliniri, cu suișuri și coborâșuri. Dar am fost prezenți și am făcut-o cu mândrie și acest lucru se vede și s-a văzut mereu”, ” a declarat pentru FoodBiz Călin Ile.

FIHR este prima organizație din turismul românesc, reprezentând interesele hotelierilor din România și având încă de la înființare un dialog permanent cu autoritățile publice centrale și obțînând importante facilități pentru industria ospitalității. Federația promovează turismul românesc și participă activ la dezvoltarea industriei și a educației profesionale prin parteneriate strategice la nivel național și internațional.


vezi și…

Biță Racman și Liviu Bălănici, câștigătorii “Porumbul de Aur”

 

Comentariile sunt închise