ONU anunță o ”foamete de proporţii biblice”

O ”foamete de proporţii biblice” va afecta numeroase părți ale lumii, din cauza pandemiei de COVID-19, dacă nu se iau de urgenţă măsuri, a avertizat şeful agenţiei pentru hrană a ONU. El spune că mai avem puţin timp pentru a lua măsuri înainte ca sute de milioane de oameni să rămână fără mâncare, scrie „The Guardian“, preluat de Adevarul.

“Peste 30 de ţări în curs de dezvoltare ar putea ajunge la foamete pe scară largă, iar în 10 dintre aceste ţări deja peste un milion de oameni sunt deja în pragul inaniţiei….Nu vorbim de oameni care doar se culcă nemâncaţi, Vorbim despre condiţii extreme, stare de urgenţă – oameni care sunt pe cale să moară de foame. Dacă nu le ducem mâncare, oameni vor muri de foame. Este cu adevărat vorba de ceva mai mult decât o pandemie – se creează o pandemie a foametei. Este o catastrofă umanitară şi alimentară“, a declarat David Beasley, director Executiv al World Food Programme.

Beasley a prezentat acest mesaj marţi, în Consiliul de Securitate al ONU, avertizând că liderii lumii trebuie să acţioneze rapid pentru că situaţia se deteriorează rapid.

El le-a cerut să furnizeze ajutorul de 2 miliarde de dolari deja promis, pentru care acesta să fie dus în prima linie cât mai repede posibil.

Numărul persoanelor afectate de nesiguranţă alimentară acută ar putea să se dubleze în acest an şi să ajungă la 265 de milioane din cauza efectelor economice negative provocate de pandemia de COVID-19, potrivit unui raport publicat marţi de Programul Alimentar Mondial (PAM), o agenţie specializată din cadrul ONU.

Sursa articol: Adevarul.ro

Articol editat de Viorela Pitulice


vezi și…Francezii au probleme cu grâul din cauza secetei

Comentariile sunt închise