FAO cere scurtarea și localizarea lanțurilor de aprovizionare

Într-o alocațiune sustinuță în cadrul Reuniunii Ministrilor Agriculturii din țările G20 Directorul General al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a subliniat acțiunile esențiale care trebuiesc luate pentru a menține în funcțiune lanțurile de aprovizionare în viitor.

Qu Dongyu, Directorul General FAO le-a spus miniștrilor agriculturii din G20, că pandemia COVOID-19 nu este doar o problemă majoră de sănătate dar, de asemenea, o amenințare la securitatea alimentară globală care poate fi atenuată prin evitarea măsurilor care întrerup lanțurile de aprovizionare cu alimente.

“Mentinerea accesului la mâncare și nutriție sigura este o parte esențială a răspunsului de sanatate” a spus el recomandând țărilor să întărească productia locală și să scurteze lanțurile de alimentare cu produse.

La întâlnire au participat și sefii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Organizației Mondiale a Comerțului (WTO) al Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE), Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor și un reprezentant al Băncii Mondiale.

Sursa articol: NewFoodMagazine.com

Articol editat de Leontin Dinulescu


vezi și…

Cum redeschizi o economie după coronavirus?

 

Comentariile sunt închise