București: Cel mai important pol de restaurante din țară

Bucureștiul are 2.000 de localuri și este cel mai important pol de restaurante din țară.

Totuşi, numărul lor este mult sub cel din alte capitale europene, unde există atât o altă cultură a ieşitului în oraş, cât şi un număr mult mai mare de turişti. Pandemia de COVID-19 poate însă să şteargă cu buretele câteva sute de localuri din Bucureşti şi o bună parte din progresul înregistrat de această piaţă din ultimii 3-4 ani.

Dacă vi se pare mult 2.000 de restaurante, trebuie să știți că este de trei ori mai puţin decât la Madrid şi de nouă ori sub nivelul din Londra, considerată capitala gastronomică a Europei prin varietatea mare de localuri. Totuşi, oraşul cu cele mai multe restaurante este Parisul, unul dintre cele mai vizitate locuri din lume şi totodată capitala Franţei, o ţară cunoscută pentru apetitul mare pentru gastronomie fină, arată Ziarul Financiar. Parisul are aproape 45.000 de restaurante şi bistrouri, conform datelor worldcitiescultureforum.com, care citează de regulă datele de la birourile naţionale de statistică.

Continuarea articolului pe Ziarul Financiar

Articol editat de Ioana Ștefanco


vezi și…

Cinci feluri în care pandemia lovește industria alimentară la nivel global

 

Comentariile sunt închise