Cinci feluri în care pandemia lovește industria alimentară la nivel global
În timp ce populația întregii lumi a fost pusă în izolare, canalele media au fost inundate cu știri despre rafturi goale în magazine și supermarket-uri.
Un articol BBC identifică doar câteva dintre cele mai importante modalități în care pandemia lovește industria alimentară din întreaga lume:
- 1) Lapte aruncat la canal (Diary Farmers of America – cea mai mare cooperativă de produse lactate din SUA) estimează că, din cauza închiderii cafenelelor și restaurantelor fermierii americani vor fi nevoiti să arunce cca 14 milioane de litri de lapte în fiecare zi;
- 2) Recolte si productii aruncate pe fundalul dispariției sau reducerii drastice a cererii;
- 3) Lipsa forței de muncă
- 4) Modificarea obiceiurilor de cumpărare
- 5) Stocuri de produse alimentare și băuturi care stau iar termenele de expirare sunt depășite
Dar sunt și zone, e drept puține unde lucrurile merg bine..
Detalii în articol pe BBC.com
Articol editat de Leontin Dinulescu
vezi și…
Marian Cuzdrioreanu: Hai să ne ajutăm țara cumpărând produse românești!
Comentariile sunt închise