Cinci feluri în care pandemia lovește industria alimentară la nivel global

În timp ce populația întregii lumi a fost pusă în izolare, canalele media au fost inundate cu știri despre rafturi goale în magazine și supermarket-uri.

Un articol BBC identifică doar câteva dintre cele mai importante modalități în care pandemia lovește industria alimentară din întreaga lume:

  • 1) Lapte aruncat la canal (Diary Farmers of America – cea mai mare cooperativă de produse lactate din SUA) estimează că, din cauza închiderii cafenelelor și restaurantelor fermierii americani vor fi nevoiti să arunce cca 14 milioane de litri de lapte în fiecare zi;
  • 2) Recolte si productii aruncate pe fundalul dispariției sau reducerii drastice a cererii;
  • 3)  Lipsa forței de muncă
  • 4) Modificarea obiceiurilor de cumpărare
  • 5) Stocuri de produse alimentare și băuturi care stau iar termenele de expirare sunt depășite

Dar sunt și zone, e drept puține unde lucrurile merg bine..

 

Detalii în articol pe BBC.com

Articol editat de Leontin Dinulescu


vezi și…

Marian Cuzdrioreanu: Hai să ne ajutăm țara cumpărând produse românești!

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim